Σταμπωτή Άσφαλτος

Η Σταμπωτή Άσφαλτος είναι ένα διακοσμητικό δάπεδο αποτύπωσης και  μίμησης πέτρας κυβόλιθου και άλλων σχεδίων  που εφαρμόζεται σε νέους και παλαιούς ασφαλτοτάπητες προσδίδοντας υψηλή αισθητική και έξτρα ασφάλεια σε χώρους που είναι απαραίτητη η ύπαρξη ασφάλτου.

Είναι ένα δάπεδο με υψηλές αντοχές σε όλες τις καιρικές συνθήκες με μεγάλη αντιολισθηρότητα.

Κατά την εφαρμογή του ο υπάρχον ασφαλτοτάπητας αναθερμένεται με σύστημα υπέρυθρης ακτινοβολίας σε προκαθορισμένους βαθμούς . Στη συνέχεια στο θερμό τμήμα του ασφαλτοτάπητα τοποθετείται ειδικό εύκαμπτο πλέγμα με το σχέδιο που έχει επιλεγεί το οποίο βυθίζεται στον ασφαλτοτάπητα με τη βοήθεια δονητικής πλάκας (συγκεκριμένου βάρους) σε πάχος 8mm.

Αφού ολοκληρωθεί η αποτύπωση εφαρμόζεται ειδική βαφή ασφάλτου σε χρωματισμό επιλογής ,με ειδικό μηχάνημα ψεκασμού σε στρώσεις ανάλογα με τη χρήση του οδοστρώματος. Προαιρετικά για περισσότερη προστασία μπορεί να εφαρμοστεί και μία στρώση με ειδικό βερνίκι.

Η Σταμπωτή Άσφαλτος μπορεί να εφαρμοστεί στις εισόδους και εξόδους κατοικημένων περιοχών για μείωση ταχύτητας, σε διαβάσεις, σε πεζόδρομους, χώρους στάθμευσης ,ξενοδοχεία κ.α.

Πλεονεκτήματα :

  • Μεγάλη αντοχή και Αντιολισθηρότητα,
  • Λόγω των αντιαλκαλικών και ειδικών ρητινών που περιέχονται στη βαφή αντέχει σε δύσκολες καιρικές όπως πάγος ,ζέστη,αρμύρα κ.α.
  • Αποφεύγεται η οξείδωση της ασφάλτου που δημιουργείται από τις UV ακτίνες του ήλιου,
  • Είναι υδρόφοβο δάπεδο,
  • Μπορεί να γίνει και ελαιόφοβο (αντοχή σε λάδια, καύσιμα και άλλου είδους λερώματα) με τη χρήση του ειδικού βερνικιού.